Запобіжний захід директору "Міськсумиліфт" продовжили

18:26, 21 тра. 2019
 
Запобіжний захід директору

Зарічний районний суд Сум продовжив запобіжний захід директору «Міськсумиліфт» Євгену Костенку – задовільнивклопотання прокуратури про особисте зобов’язання. Під ним чоловік буде до 3 липня.Термінпопереднього запобіжного заходу спливає 26 травня.

"Прошу суд продовжити підозрюваному Костенку Євгену Анатолійовичу запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком до 3 липня 2019 року в межах строку досудового розслідування", - говорить прокурор Марина Погребняк.

Представник підозрюваного та сам Євген Костенко стосовно продовження запобіжного заходу не заперечували. Просили його пом’якшити.

Олексій Назаренко – 

"Мати і бабуся мого підзахисного особи вже похилого віку, мати є онкохворою, з метою відвідування та надання догляду за матірю прошу підзахисному надати дозвіл на виїзд. Прошу задовольнити клопотання частково та надати моєму підзахисному право кожної суботи та неділі щоденно відвідувати місто Лебедин, це жодним чином не зашкодить досудовому розслідуванню", - говорить адвокат підозрюваного Олексій Назаренко.

"Клопотання прокурора задовольнити, продовжити підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання поклавши на нього наступні обов’язки – не відлучатися з населеного пункту, де він проживає без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця свого проживання, прибувати за кожною вимогою до слідчого прокурора", - говорить суддя Зарічного районного суду Ірина Клімашевська.

Також Євгену Костенку суд заборонив спілкуватися із потерпілими, підозрюваними та свідками.

Досудове слідство у справі директора підприємства має завершитись 3 липня. Нагадаю, Євгена Костенкапідозрюють у порушенні правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини та зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, 2 січня цього року у багатоповерхівці на вулиці Супруна в Сумах загинула двомісячна дитина – її затис ліфт, який за рік до цього капітально відремонтували.