Майже 1400 сумських сімей не отримають субсидію

15:45, 24 тра. 2019
 
Майже 1400 сумських сімей не отримають субсидію

Майже 1400 сімей у Сумах позбавлять субсидії у цьому місяці через борги, які вони мають за оплату комунальних послуг. Про це сказала директорка міського департаменту соціального захисту населення Тетяна Масік. За її словами, на початок травня сімей, що отримують субсидії, у Сумах майже 50 тисяч. Зараз їм перераховують допомогу на літній (неопалювальний) період.

«На 30 квітня у нас 49 тисяч 58 сімей перебували на обліку як отримувачі житлової субсидії і більше 19 тисяч сімей розмір субсидії став нуль у зв’язку з перерахунком із закінченням опалювального періоду, тобто за квітень. То більше ніж по 32 тисячам сімей ми проводимо автоматичний розрахунок», - говорить Тетяна Масік, директорка департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради.

Сумчани, які не встигли звернутися до департаменту в травні, розповіла очільниця департаменту, можуть прийти у червні та отримати субсидію за попередній місяць. Також нині приймають тих, кому, вигідно відмовитися від субсидії на літній період.

«Здебільшого це пільговики, у яких розмір сплати за житлово-комунальні послуги після отримання пільги становить менше значно, ніж це вони будуть сплачувати з урахуванням житлової субсидії. Здебільшого в листопаді така категорія до нас приходить і вже звертається за призначенням житлової субсидії з опалювального періоду», - розповідає Ірина Лагіренко, начальниця управління департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради. 

За словами Ірини Лагіренко, торік за припиненням виплати на літній період звернулось близько 2 тис сумчан. В області, за інформацією заступниці директора обласного департаменту соцзахисту населення  Людмили Мусіяки, субсидію отримують 190 тисяч людей.