Зарічний суд продовжив розгляд справи щодо Олександра Лисенка

17:58, 24 тра. 2019
 
Зарічний суд продовжив розгляд справи щодо Олександра Лисенка

24 травня у Зарічному районному суді відбулися судові дебати у справі про адміністративне порушення вчинені міським головою Сум Олександром Лисенком. Останній до суду з’явився, провину - не визнав.

"Вважаю, що в даному випадку наявний приватний конфлікт інтересів і полягає в тому, що Лисенко Олександр Миколайович під час винесення розпорядження про преміювання працівників та керівників апарату використовуючи своє службове становище мав особистий майновий інтерес, який полягав у отриманні грошової премії, звертаю увагу суду, що цей конфлікт інтересів не потенційний, а реальний", - говорить прокурор Сумської обласної прокуратури Євген Кунда.  

"Міський голова має підписувати рішення міської ради, саме це я і здійснив. Що стосується розпоряджень, то вони є актами, що є продовженням дії рішення Сумської міської ради тому також вони були мною підписані, але вони стосувалися не лише особисто міського голови, а стосувалися усіх працівників", - говорить Сумський міський голова Олександр Лисенко.

Ухвалу суду слідчий суддя Олексій Сибільов оголосить 27 травня. Нагадаю, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 14 протоколів щодо Олександра Лисенка, звинуватили його у недотриманні вимог закону України «Про запобігання корупції». За повідомленням агентства, мер Сум впродовж 7 місяців виписував собі премії, а у лютому 2017 року голосував за своє преміювання.