Екс-працівник Конотопської міськради зізнався у причетності до скоєння злочину

17:15, 5 чер. 2019
 
Екс-працівник Конотопської міськради зізнався у причетності до скоєння злочину

Вибух на подвір’ї будинку екс-міського голови Конотопу Івана Огрохіна замовив тодішній мер міста Артем Семеніхін. Про це сьогодні у сумському прес-клубі розповів Олексій Мотузко. Йдеться про подію, яка сталася 22 серпня минулого року. Тоді він працював системним адміністратором у Конотопській міській раді і був у команді Артема Семеніхіна.

"Коли ми закупили нову техніку по завищених цінах, з тієї закупівлі пропала техніка на 30 тис. грн. І Семеніхін почав мене цим шантажувати, погрожувати, що я потраплю до в’язниці за це. І він сказав, що я повинен буду привести двох грузинів до будинку депутата Івана Огрохіна. Грузини кинуть там гранату, а потім Семеніхін забере нас на виїзді з Конотопу", - розповів екс-працівники Конотопської міськради Олексій Мотузко. 

"Заява Мотузко – це все, проплачена народним депутатом України Ігорем Молотком, провокація проти мене і всієї нашої команди. Взагалі-то, можу сказати, це людина, яка систематично зловживала алкоголем, коли працювала в міській раді, я його терпів тільки із-за того, що в нього була мама при смерті. І ця заява зараз пов’язана тільки з тим, що я заявив, що йду до Верховної Ради", - каже екс-міський голова Конотопу Артем Семеніхін. 

За словами старшого інспектора відділу комунікації Нацполіції Сумщини Володимира Крупецьких, наразі справа знаходиться в головному управлінні поліції області. Триває досудове розслідування. Більше ніякої інформації він надати не може. Нагадаю, пів року тому екс-радника міського голови Конотопа Віталія Благодарного затримали під час отримання ним гранати. За версією прокуратури, він є підозрюваним у пошкодженні майна депутата Івана Огрохіна.

"На даний час йому вже повідомлено про підозру, його дії кваліфіковано як незаконне поводження з вибуховими припасами, а також хуліганство вчинене із застосуванням предмета заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Якщо ми говоримо про конотопського міського голову, то він має статус свідка, і на даний час жодних підстав для притягнення його до відповідальності у слідства немає. Також інша особа, яка заявляє про вказані вами факти, він також має статус свідка. Якщо ця інформація перевірялась до цього, якщо вона буде мати якесь значення, то обов’язково ми її перевіримо в ході досудового слідства", - говорить прес-секретарка прокурора Сумської області Наталя Науменко. 

За словами Наталі Науменко слідство триватиме до серпня, після того прокуратура має направити обвинувальний акт до суду. Якщо провину чоловіка доведуть йому може загрожувати до семи років позбавлення волі.