У Сумах арештували майно двох перевізників

16:37, 6 чер. 2019
 
У Сумах арештували майно двох перевізників

Суддя Зарічного районного суду Сум Ірина Клімашевська винесла ухвали про арешт майна, яке вилучили під час обшуків у службовому приміщенні перевізників ПП «Согор» та «Запорожець».

"Слідчим суддею було задоволено клопотання слідчого та накладено арешт на документи, що були вилучені під час обшуків на підставі ухвал слідчого судді службових приміщень фізосіб та ПП «Запорожець». Своє клопотання слідчий мотивував тим, що проводиться досудове у кримінальному провадженні щодо факту внесення службовими особами щодо фактів господарювання вказаних вище перевізників», - пояснила прес-секретарка Зарічного районного суду м. Суми Наталія Сидоренко.

«У дані до єдиного реєстру досудових розслідувань обласною прокуратурою було відкрито кримінальне провадження, виявлені факти порушення у веденні бухгалтерських документів і податкової звітності. Кримінальне провадження прокуратура доручила вести управлінню поліції, слідчому управлінню», - прокоментував співробітник відділу комунікації ГУ Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко.

Кримінальне провадження відкрите за статтею – службове підроблення. Санкція статті передбачає до 850 грн або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Перевізник Олександр Запорожець від коментарів відмовився, у розмові ж нашим журналістам сказав, що ніяких правопорушень підприємство не здійснювало. Ухвалу суду оскаржувати не збирається. Виклик до суду йому принесли 3 червня, а саме засідання відбулося 29 травня. Усі документи, за 2018 рік, які потрібні були правоохоронцям — віддали відразу. За словами чоловіка – це не перший випадок.
Перевізник Михайло Горпенко кинув слухавку, коли почув, що йому телефонують наші журналісти. На яких підставах суддя винесла подібні ухвали ми наразі з’ясовуємо – більше подробиць у наступних випусках новин.