Спортивний комплекс біля Авангарду продали з торгів

17:42, 6 чер. 2019
 
Спортивний комплекс біля Авангарду продали з торгів

Тренувально-спортивний комплекс площею 6,5 тис. кв м належав Сумському машинобудівному об’єднанню. 3 червня державна виконавча служба продала його за майже (1 453 678.50 грн.) півтора мільйона гривень. За протоколом проведення електронних торгів, тут має бути футбольне поле, площадка для ручного м`яча, тенісні корти, бігова доріжка,  вбиральня, навіс та огорожа. Заявки на участь у торгах подали шість учасників, гарантійний внесок - 72 683.93 грн. сплатив один.

"В рамках виконавчого провадження перебуває на виконанні у виконавчій службі, проводиться постійно опис майна та його реалізація для того, щоб захистити працівників, які не отримали вчасно заробітну, і погасити цю заробітну плату в примусовому порядку. На сьогоднішній день на реалізації перебуває майно – 26 лотів на суму 100 млн. грн. і описано разом з тим ще рухоме і нерухоме майно даного підприємства", - говорить заступник начальника управління державної виконавчої служби головного управління юстиції у Сумській області Марина Рудь. 

Хто придбав спортивний комплекс стане відомо, коли переможець заплатить всю суму. Земля під ним, як і раніше, належатиме місту.

"Насправді ділянка як була, так і залишається у власності територіальної громади. Звісно в будь-якому разі до оформлення будь-яких документів на будівництво необхідним є оформлення земельної ділянки. Що стосується будівництва, то на даний час, воно неможливо, оскільки цільове призначення земельної ділянки не багатоповерхова житлова забудова, а громадська забудова, тобто лише стадіони і таке інше", - розповідає директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Сумської міськради Юрій Клименко. 

Наприкінці березня депутати Сумської міськради відмовили в оренді цієї землі Сумському машинобудівному об’єднанню. Підприємство просило її на 5 років. Прес-секретарка Сумського машинобудівного об’єднання Світлана Шовкопляс сьогодні сказала, що коментарі узгоджує керівництво, пообіцяла надати їх завтра.