У депаратменті житлово-комунального господарства розповіли, які роботи ведуться на території музею Чехова

20:08, 11 чер. 2019
 
У депаратменті житлово-комунального господарства розповіли, які роботи ведуться на території музею Чехова

Із глиною, яку вчора привезли на територію музею Чехова в Сумах, поки нічого не робитимуть – чекатимуть на висновки експертизи. Про це сказав начальник відділу Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Юрій Янішевський. За його словами, експерти мають визначити звідки вона та що це за суміш. Так він відкоментував вчорашній конфлікт, який стався на території музею між будівельниками та місцевими жителями.

"На цьому об’єкті плануються роботи по благоустрою водойми і благоустрою території. Учора було підрядною організацією завезено грунт для укріплення паркану у зв’язку з просіданням грунту. Просідання грунту, як виявилося відбулося внаслідок спилювання дерева. На даний момент проектна документація, вся документація по даному об’єкту від управління капітального будівництва ОДА в стадії передачі до нашого департаменту", - говорить начальник відділу департаменту житлово-комунального господарства Сумської облдержадміністрації Юрій Янішевський. 

Паркан, який треба укріпити, встановили у грудні 2017 року. Виконувала роботи фірма ТОВ «Будмех». Замовником є управління комунального будівництва облдержадміністрації – там коментарі пообіцяли надати завтра. Вчора місцеві мешканці викликали поліцію через дві вантажівки з глиною, яку привезли на територію музею. Нею планували зрівняти яму, яка утворилась біля паркану. Люди висловили невдоволення таким, бо вважають, що тут прокладена стара ливнева каналізація - до озера - і глина заб’є дренаж.