У Сумах показали колекцію одягу та зібрали гроші для переселенців

9:31, 14 чер. 2019
 
У Сумах показали колекцію одягу та зібрали гроші для переселенців

12 колекцій одягу присвячені різним країнам світу представила дизайн-студія «ART’elь мода». Цьогорічний модний тур має назву «Безвіз».

Розпочали модний тур із Параду країн світу.Загалом на сцену для показу колекцій вийшли 72 вихованці, їх вік від 6 до 22 років. На шоу представили як нові колекції, так, і ті з якими колектив подорожував країною.


Лариса Ванєєва, керівниця дизайн-студії «ART’elь moda», розповіла:«Цей проект спрямований на те, що діти через творчість вивчали культуру та історію різних країн, тому ми й назвали «Безвіз: фешен-ульот», твори та подорожуй. Така оригінальна подорож, коли безвіз, бо у творчих людей немає кордонів, обмежень не існує. І знаходячись в одній точці земної кулі, можна подорожувати світом».
Окрім, того у холі працював ярмарок на ньому збирали кошти для родини переселенців.


Олена Обод, мама вихованки дизайн-студії «ART’elь moda», розповіла:«До цього заходу, ми готувалися і днями, і ночами можна сказати, недосипали й так само донька взяти участь і акції, ми підтримуємо родину Алієвих».


Лілія Алієва, для якої збирають кошти, розповіла: «Приїхали ми до Сум у 2015 році. Вже були ми не змозі терпіти, тому що були вже потужні воєнні дії. Тільки три роки я пожила в домі, який купила. Скільки праці туди вкладено. Бачу, що мої діти налякані були».


Для родини Алієвих зібрали 2 тисячі гривень.