Мешканці сумської багатоповерхівки перекривали дорогу

13:02, 19 чер. 2019
 
Мешканці сумської багатоповерхівки перекривали дорогу

У Сумах мешканці багатоповерхівки, що на Лушпи, 7 перекрили дорогу. Назвали причину – це надмірна кількість приватних автівок, що прямують через їх двір доновозбудованого мікрорайону  «Еспланада». 

Сьогодні зранку на внутрішньобудинковій дорозі, що за багатоповерхівкою на Лушпи, 7, зібрались мешканці прилеглого будинку. По цій дорозі приватний транспорт прямує до новобудов «Еспланади». Перекрили проїжджу частину о 8-й ранку.

 «За добу проїжджає півтори тисячі машин, ми підрахували. Звертались до Лисенка, всі обіцяють одне й те ж. Толку ніякого», - каже Ігор Алушев, мешканець будинку №7

"Відкрити вікна неможливо, на лавці посидіти неможливо. Який в нас вихід?  Постійно, кожну хвилину, йдуть автівки. Ми просто стомились", - додає Олександра Пономаренко, мешканка цього ж будинку.

Мешканці новобудови кажуть: проїхати до будинку можуть лише цією дорогою.

Іншої альтернативи в нас не має, як виїхати. Хтось робить ремонт, підвозить щось, кому просто під’їхати. Доступ повинен бути. Ніхто не знав, попередження не було про цю акцію, треба бастувати у "Сумбуді", чи до мера іти , а не перекривати  так просто», - висловив свою думку Дмитро Тищенко, мешканець новобудови

«Всі поспішають на роботу, треба виїхати. Вони перегородили. Автівки можна було б й випустити», - додав Олександр Гречаний, який теж мешкає в новобудові

 Через 20 хвилин після початку акції на місце прибула патрульна поліція. Всього перекривати дорогу вийшли близько трьох десятків мешканців багатоповерхівки, що на Лушпи,7. Перекривали дві з половиною години, потім розійшлися.

"На наступний рік буде обовязково заплановано, цей мікрорайон ми обовязково зробимо. З будівельнимками ми обговорили питання облаштування проїздної дороги до цих новобудов, бо по-іншому людей не задовільняє", - пообіцяв жителям заступник сумського міського голови Володимир Войтенко.

Питання проїзду транспорту до новобудови виносилось на сесію сумської міськради минулого тижня. Тоді звернення громадян депутати підтримали, створили спеціальну комісію для вивчення ситуації. Мікрорайон «Еспланаду» зводить будівельна компанія "Сумбуд". Детальний план території виконує архітектор Олександр Біленко. Замовник – міське управління архітектури.