Двоє з шести нардепів від Сумщини проголосували за Виборчий кодекс

18:12, 11 лип. 2019
 
Двоє з шести нардепів від Сумщини проголосували за Виборчий кодекс

Двоє з шести нардепів від Сумщини проголосували за Виборчий кодекс з відкритими списками. Це Олег Медуниця та Олександр Сугоняко. Владислав Бухарєв, Андрій Деркач та Ігор Молоток були відсутні. Микола Лаврик — не голосував.

Загалом, Верховна Рада ухвалила законопроєкт 230–ма голосами "за", проти були 8 нардепів.

Після першого читання депутати розглянули більше 4,5 тисяч поправок до закону. Ухвалений Виборчий кодекс не буде діяти на позачергових парламентських виборах 21 липня. Він набуде чинності 1 грудня 2023 року.

"Пропорційна система в Україні не достатньо розвинута і є достатньо слабкі партії і фактично не працюють на постійній основі. У нас кожна виборча кампанія відбувається з великою появою нових політпартій і фактично потрібний час, щоб були розбудовані партійні осередки на місцях. Буквально за декілька тижнів до виборів депутати спромоглися підтримати виборчий кодекс. Це буда вимога і громадянського суспільства і сьогодні великі очікування в електорату стосовно цього нормативного документа і швидше за все, сьогоднішнє рішення – це таке собі загравання з виборцем. Швидше за все, депутати намагаються знайти додаткові аргументи для виборчої кампанії", - прокоментувала кандидатка політичних наук Андріана Костенко.