30 призовників Сумщини склали присягу у Нацгвардію

13:31, 13 лип. 2019
 
30 призовників Сумщини склали присягу у Нацгвардію

Сьогодні 30 сумських призовників присягнули на вірність Україні. Вони півтора роки служитимуть у військах Національної гвардії. Наші кореспонденти побували на урочистому складанні присяги у сумській військовій частині 3051.

Розповідає Євген Казанцев, командир військової частини 3051:

"Дана військова частина займається конвоюванням, екстрадицією та охороною підсудних, охороною громадського порядку. Також залучається до виїздів у зони об’єднаних операцій. Сподіваємося, що буде призов на військову службу за контрактом підтриманий. Після 4 місяців буде запропоновано підписати контракт на військову службу за контрактом".

В цій частині за контрактом служить 45%  військових. Сьогодні присягу складав один контрактник. Це Інна Крикуненко. За освітою вона вчитель української мови та літератури.

Інна Крикуненко: 

"Останні 12 років я працювала в дитячому садку вихователем.В цій частині служить мій чоловік, і тому я також вважаю своїм обов’язком присвятити свою долю служінню Україні, українському народові".

Вперше з 2010 року мешканці Сумщини проходитимуть службу на території своєї області. Раніше тут служили тільки призовники з інших регіонів. Один з них – Олександр Вовк з Вінниці.

Олександр Вовк:

"Служу в стрілецькій роті з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних з 2018 року. Прийшов я в квітні, тобто через два місяці в мене вже ДМБ. Займаємся ми доставкою підсудних та засуджених СІЗО до судових установ, та охороняємо Адміністративний, Господарський, Ковпаківський та Апеляційний суд".

Новобранцям та їх батькам продемонстрували, які завдання виконують військові Нацгвардії.

 

Віталій Москаленко, солдат строкової служби:

"Я хотів сюди потрапити. Я сказав, що хочу в Нацгвардію, вийшло так, що я потрапив сюди. Багато друзів, знайомих в нацгвардії, отзиваються хорошо"