У Сумах відкрилась друга посмертна виставка художниці Олени Гладких

15:45, 17 лип. 2019
 
У Сумах відкрилась друга посмертна виставка художниці Олени Гладких

«Я завжди буду молодою» -  таку назву має друга посмертна виставка сумської художниці Олени Гладких.Відкрили її 16 липня.Працюватиме експозиція до 4 серпня.

На виставці представлені не всі картини Олени. Частину з них вона дарувала, частину – продавала, розповідає батько художниці – Едуард Гладких.

«Вона знімала полотно, бо вважала, що не зовсім якісна робота. Я зараз дивлюся, реставрую їх. Це – прекрасні роботи. Вона дивилася в майбутнє»,каже батько Олени Едуард Гладких.

Олена Гладких – Заслужена художниця України, входила до Національної спілки художників. Іван Гапоченко очолює обласну організацію.

«Якщо б я не знав Олени, то я все рівно сказав би, що це робила жінка. У неї – жіночі роботи, добрі роботи, дуже багато квітів. І теми у Олени були, теми її робіт, так сакральні, життєві, добрі», - говорить художник.

Ігор познайомився з Оленою Гладких у 94 році. Розповідає про один із моментів – як писала художниця.

 «За рік до передчасного відходу у вічне вона працювала на Театральній площі, у неї там було приміщення, майстерня. Кожного ранку, о сьомій, я йшов до своєї майстерні, і бачив, що вона стоїть за мольбертом і працює .Вона натхненно кожен день працювала», - розповів художник Ігор Швачунов.

На виставку батьки Олени Гладких зібрали пізні роботи своєї доньки.Розмістили їх у трьох залахміської галереї.Наталія – троюрідна сестра Олени. Приїхала на виставку з Харкова.

 «Коли дивишся картину з квітами, таке враження, що їх просто зрізали і поставили. Людина жила цим, людина для цього багато робила, багато читала. Вона все своє життя присвятила цій справі», - говорить Наталія Ковальова, сестра Олени Гладких

Олена Гладких народилася в Сумах. Померла 3 квітня 2010 року. Їй був 41 рік.