Михайло Поплавський та Олег Винник виступили перед сумчанами

17:13, 17 лип. 2019
 
Михайло Поплавський та Олег Винник виступили перед сумчанами

Михайло Поплавський – перший номер Аграрної партії України - відвідав Суми. Приїхав учора разом із співаком Олегом Винником. Їхнє спілкування з пресою відбулось у ресторані. На прес-конференції кандидат і нардепи від Аграрної партії Михайло Поплавський сказав – із чим йде до парламенту: 

«Продовжить мораторій, поки не буде цивілізований ринок землі. Кожен гектар повинен бути в Держкадастрі, а потім під контролем Верховної Ради, держави Кабміну, щоб через рік-два можна відкривати на перспективу, якщо все буде зрозуміло, ціна кожного гектару». 

Олег Винник до парламенту не балотується – підтримує політика концертами. В агітаційному турне вони безкоштовні. Перший номер списку партії сказав, за яких умов приїдуть з концертами ще. Говорить Михайло Поплавський

«Я на концерті ще оголошу, якщо Суми 10 % дадуть Аграрній партії, ми на цій площі у вересні-жовтні даємо концерт всіх зірок української естради і я думаю, що слово своє ми стримаємо». 

Зустріч завершилась загальним фото з кандидатами від Аграрної партії в округах області. Ми попросили представника Комітету виборців на Сумщині Олексія Захарченка оцінити заяву Михайла Поплавського щодо безкоштовного концерту після виборів: 

«Це, власне, є обіцянка надати безкоштовну послугу у відповідь на голоси виборців. Це прямо класифікується як непрямий підкуп виборців». 

Також ми звернулись телефоном за коментарем щодо програмних позицій цієї партії, зокрема, які стосуються мораторію на продаж землі сільгосппризначення, та умов, за якими її можна буде продавати,  до директора Інституту соціально-економічної трансформації Іллі Несходовського

«Щодо створення реєстрів, вони на сьогоднішній день вже заповнені і проблем з ними немає. Тобто, кадастр землі уже є і він вже функціонує, проте є ще один захід, який необхідно реалізувати для того щоб, по-перше, зняти соціальне напруження, яке на сьогоднішній день існує в цьому питанні, і захистити тих людей, які обробляють землю. Це створити державний фонд підтримки або компенсації тих кредитних ресурсів, щоб банки мали можливість видавати фермерам, які на сьогоднішній день обробляють незначні ділянки землі, щоб вони мали можливість їх викупити безвідсотково або з мінімальним відсотком і таким чином заплатити за цю землю ту ціну, яка буде пропонуватись, зробити конкуренцію великим агрохолдингам, які могли б викупити цю землю у тих людей, які зараз її вже обробляють. Мораторій – це популізм на сьогоднішній день. Це якраз спосіб продовження функціонування тіньового ринку землі, тобто, брати його в оренду, фактично, за безцінь у селян і забезпечувати надприбутки великим агрохолдингам». 

Михайло Поплавський очолив список Аграрної партії України 9 червня цього року. До парламенту балотується вчетверте. У 2002-му, 2012-му та 2014-му, роках йшов як самовисуванець, у нинішньому скликанні Верховної Ради є членом депутатської групи «Воля народу». Як зазначено на сайті Верховної Ради, Михайло Поплавський пропустив майже кожне четверте пленарне засідання останнього скликання; є автором 43 законопроектів, п’ять з яких набули чинності. 16 січня 2014 року проголосував за закони, що обмежували права громадян, ЗМІ, свободу мирних зібрань. Пізніше нардеп написав заяву до спікера вважати результат його голосування як «не голосував».