У Сумах в ОВК №157 приймають протоколи голосування

7:36, 22 лип. 2019
 
У Сумах в ОВК  №157 приймають протоколи голосування

О 8:00 прийом протоколів у Сумах на окружній виборчій комісії 157-го виборчого округу тривав. Як повідомила нам телефоном голова комісії Лариса Олійник результати голосування, можливо, стануть відомо о 10:00.

О 2:30 до фойє Сумської міськради почали прибувати групи членів дільничних виборчих комісій. Гліб Федорко, голова дільничної виборчої комісії з сумської школи № 22, говорить: явка на дільниці – 51%: 

«Дуже спокійно, дуже все добре, це моя п’ятнадцята дільниця, тобто, робота в комісії, тому для мене зусиль не багато було. На загальнодержавний багатомандатний виборчий округ проголосувало 1089 виборців, одномандатний виборчий округ № 157 проголосувало 1081 виборець». 

Для здачі протоколів формували чергу. Біля дверей ОВК чекають дві групи. Члени виборчої комісії, дільниця якої знаходилась в Сумському аграрному університеті, вже здали протокол і бюлетені. Говорить Тетяна Лисянська, голова ДВК з Сумського аграрного університету: 

«У нас явка 30%. Студенти у нас, малувато – студенти відпочивають зараз, також відпустки у професорів. Усе ми швидко порахували, усе в нас зійшлося з першого разу.

Кор.: – А тут як швидко?

Т.Лисянська: – Тут дуже швидо приймають.

Кор.: – Скільки ви чекали?

Т.Лисянська: - Десь сорок хвилин, десь так». 

Ольга Кукса, голова дільничної комісії, що розташовується у 23-ії школі, говорить: протоколи привезли о 5:00: 

«Явка 54% по нашій дільниці. Все проходило спокійно і плавно, так скажемо, не було такого щоб наплив, а потім сиділи без роботи. Ішли протягом усього періоду голосування. Підрахунок ми закінчили – о 2:00. Але потім, поки записали протоколи, поки запакували усі корінці, цей час затягнувся. Вертають на уточнення, тому затягується час. Там уточнюють списки, інших членів комісії не приймають.

Кор.: – Ви які у черзі?

О.Кукса: – 89». 

Говорить голова ДВК, що на вул. Харківській, 35, Ірина Камінська

«Явка у нас по загальномандатному – 754 виборці і по мажоритарці – 845 людей, у відсотках – трішки більше ніж 50%.

Кор.:  – В чому затримка?

І.Камінська: – Затримка – не розуміємо. Ми тут з третьої години. Чекаємо чергу, приїхали 71-ми, зараз тільки 61-ші заходять». 

6:00. Окружна виборча комісія 157-го виборчого округу продовжує приймати протоколи дільничних виборчих комісій.