Представники "Правого сектору" у Сумах звинуватили керівництво Нацполіції області у провокаціях

18:01, 24 лип. 2019
 
Представники

Представники Сумського обласного штабу «Правого сектору» на спеціально скликаній прес-конференції звинуватили керівництво Нацполіції Сумщини у провокаціях та перешкоджанні діяльності. Зокрема, керівник обласного осередку Сергій Супрун повідомив, що за заявами «Правого сектору» відкрито два кримінальних провадження. Одне за фактом розголошення працівниками ГУНП в Сумській області відомостей, що становлять державну таємницю, інше – за фактом провокації злочину відносно кандидата в нардепи Сергія Супруна. Мова йде про проведені обшуки на дачі у батька представника правого сектора Олександра Кукси та історії із вилученням гранатомету РПГ-22 на вулиці Тараса Чорновола 19 червня цього року.

«Користуючись нагодою – місячником здачі вибухівки. Трошки покопались ми під тим мостом і знайшли предмет схожий на гранатомет, про що негайно було повідомлено на 102. Приїхала патрульна поліція оточила місце події. Приїхала слідчо-оперативна група і в цей час з’явились представники управління стратегічних розробок. Вони почали нам казати, що у вас нічого не вийде, ви нічого не видасте, ви всі будете затримані й будете посаджені, так як ви є торговцями зброєю. І готуєте антитерористичний акт і ваша організаціє веде антидержавницьку та антиукраїнську діяльність. Інформація неодноразово з’являється у соцмережах – інформація, яка знаходиться під грифом цілком таємно», - розповів керівник Сумського обласного штабу НВР «Правий сектор» Сергій Супрун.

«Ми звертаємося до суду, де чітко прописано, зобов’язати прокуратуру внести за ст. 170 – втручання у діяльність партії й 396 – приховування злочину, тобто вони самі ці боєприпаси сюди доставили, але на жаль прокуратура внесла 263 – незаконне зберігання. В нашого побратима Руслана Нагорного був знайдений ось такий трекер під машиною. Ось це є негласні слідчі дії й навіть є сім карта, щоб було зрозуміло», - додав представник організації Костянтин Паращенко.

Ми звернулись до Нацполіції Сумщини, аби там прокоментували озвучені закиди. Речниця відомства Ельвіра Біганова повідомила, що вони коментарів не надаватимуть. Така ж відповідь, щодо відкритих проваджень і у прес-секретарки прокурора області Наталі Науменко. Слідство ж проводитиме Територіальне управління державного бюро розслідувань у м. Полтава. Речник останнього Олександр Білка повідомив, що наразі чекають матеріали від прокуратури. Як тільки їх отримають – призначатимуть слідчого.