Вода у сумських річках непридатна для купання

18:26, 30 лип. 2019
 
Вода у сумських річках непридатна для купання

Вода у сумських річках непридатна для купання. Про це повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій Моісеєнко. Їх служба зробила глибоководні дослідження води, причини забруднення водойм вивчатимуть.

«У річці Сумка там взагалі у рази перевищують допустимі норми , як лактозопозитивних кишкових паличок, так і ентерококів. Якщо ентерококів  повинно бути максимально допустимий рівень не більше 500, то виявлено 4300, лактозо позитивних має бути  не більше 5000 – знайшли 24 000. По Пслу: лактозопозитивних кишкових палочок виявлено 9500, а має не перевищувати 5 000», - говорить Віталій Моісеєнко, начальник головного управління держпродспоживслужби в Сумській області.

Про те, чим загрожує купання у такій воді розповів головний лікар Сумської обласної інфекційної лікарні Андрій Сніцарь:

«Кишкова палочка у воді – це показник колітитів, що визначає забрудненість цієї води. це говорить про те, що там не лише кишкова паличка,а й інші збудники кишков их інфекцій. таких захворювань багато, об`єднує їх те, що вони розповсюджуються фекально-оральним шляхом. Від найпростіших захворювань, коли на день-два відбувається дисфункція кишечника і закінсуючи черевним тифом».

За словами заступника сумського міського голови Олександра Журби біля водойм будуть встановлені таблички, що інформуватимуть містян про непридатність води до купання. Наразі готується доручення департаменту інфраструктури на встановлення табличок, коли це буде, посадовець сказати не зміг, повідомивши, що це залежатиме від завантаженості працівників організаційного відділу міської ради.