У будинках сумчан, які обслуговує "Сумитеплоенерго" почали включати гарячу воду

19:45, 1 сер. 2019
 
У будинках сумчан, які обслуговує

У будинках сумчан сьогодні мала з’явитися гаряча вода. Речниця «Сумитеплоенерго» Вікторія Врублевська повідомила, що на території їх обслуговування гаряча вода з’явиться до сьогоднішнього вечора. Яка ж ситуація із підключенням води у Котельні Північного Промвузла – дізнавались наші журналісти.

Сумчанка Анастасія Момот винаймає квартиру у будинку 12Г, по вулиці Засумська. Без гарячої води дівчина живе з квітня.

"Ми телефонували до ЖЕКу, нам сказали з 15 травня вже все буде добре, але тим не менш вже серпень, а гарячого водопостачання немає. Дуже страждають сім’ї з маленькими дітьми. Особливо, наприклад, як у нас вдома. Ми знімаємо цю квартиру, і немає можливості встановити бойлер, і що робити далі - ми не знаємо. Обіцяють кожного місяця зробити, але так уже четвертий місяць, і кажуть, що до кінця літа її скоріше за все не буде", - говорить мешканка будинку по вул. Засумська Анастасія Момот. 

Обслуговує цей будинок Котельня північного промвузла. У Сумах таких близько 300. У понеділок на апаратній нараді у мера директор підприємства Микола Жовтобрюх називав причину відсутності гарячої води. Її обіцяли включити сьогодні, досі – немає.

"З питання відновлення гарячої води в зоні обслуговування Котельні північного промвузла ведуться перемовини між відповідним керівництвом об’єднання та керівництвом Сумитеплоенерго, з вашою участю", - каже директор КППВ Микола Жовтобрюх. 

Про що домовляється керівництво, ми запитали у речниці «Сумитеплоенерго» Вікторії Врублевської.

"Щодо надання послуги з гарячого водопостачання на території обслуговування КППВ. Проте хочу зазначити, що до сих пір залишається не погашеною заборгованість в розмірі 20 млн. грн. за надання послуги з гарячого водопостачання в минулі міжопалювальні періоди, а саме за 2016,2017,2018 роки. Сьогодні зранку джерелами теплопостачання «Сумитеплоенерго» саме від Сумської ТЕЦ та від котельні розпочали підігрів теплоносія", - розповіла речниця ТОВ «Сумитеплоенерго» Вікторія Врублевська. 

За словами Вікторії Врублевської, гарячу вода у будинках, які обслуговує «Сумитеплоенерго» мають включити сьогодні до кінця робочого дня. Таких наразі 532. 

Ми запитали у речниці Сумського науково-виробничого об’єднання Світлані Шовкопляс, до якого входить Котельня північного промвузла, коли очікувати результатів перемовин між підприємствами. Там від коментарів відмовилися.