У Сумах розпочалися змагання з плавання на відкритій воді

16:51, 9 сер. 2019
 
У Сумах розпочалися змагання з плавання на відкритій воді

На озері Чеха розпочались міські змагання з плавання на відкритій воді. Триватимуть вони два дні. Змагатимуться 74 спортсмени з Сум та Полтави. Найменшому – 7 років, найстаршому – 52.

" Беру участь в різних змаганнях: і чемпіонат України, і чемпіонат області, і чемпіонат міста. Як почав у дитинстві плавати, і до сих пір. Мені подобається дуже, особливо плавання на відкритій воді. Свіже повітря, дуже приємно", - каже учасник змагань Геннадій Кулак. 

"Сьогодні змагаються спортсмени 2005 року народження та старше, та 2006-2007 року народження. Спортсмени пливуть півтора та три кілометри. Завтра дистанції 100 м, 200м та 400 м", - говорить головний суддя змагань Дмитро Гончаренко. 

Змагання розпочали з запливу на півтора кілометри. Одночасно пливли 12 спортсменів.

"Я займаюсь плаванням у Банківській академіі та у сьомій школі. Це більше для здоров’я. Хочеться стати Яною Клочковою у майбутньому", - розповіла учасниця змагань Вероніка Наумко. 

"Я плив півтора кілометри вільним стилем. - Що тобі подобається у цьому виді спорту? – Те, що ти розробляєш одразу швидкість, ріст та дихання", - каже учасник змагань Матвій Кліменко. 

Першим доплив 13-річний спортсмен Микита Теницький. Його результат – 35 хвилин.

"Нормально, легко пливлося. Я плив кролем. Зараз відчуваю втому, біль в руках, поспати хочеться. Я очікував цей результат. Хотів краще, але не вийшло", - говорить учасник змагань Микита Теницький. 

У трикілометровому запливі перемогли Артур Турченко та Ілля Радченко. Продовжать змагання завтра о 10 годині.

За інформацією головного судді змагань Дмитра Гончаренка, серед жінок у запливі на півтора кілометри перемогли Вероніка Наумко, Карина Швачка та Лілія Кулак, на три кілометри – Ольга Титаренко та Софія Бондаренко.