БК «СумДУ» розпочав тренувальний збір

14:58, 19 сер. 2019
 
БК «СумДУ» розпочав тренувальний збір

Баскетбольний клуб «СумДУ» розпочав навчально-тренувальний збір. Команда готується до нового сезону у чемпіонаті України Вищої ліги. Про участь у чемпіонаті розказав наставник сумчан – Ярослав Ковальов.

БК «СумДУ» розпочав збір на березі Псла, в урочищі Баранівка. Наразі у команді 11 гравців. З них сім, які лишились у команді після попереднього сезону.

Один з лідерів команди, розігруючий Ігор Стародуб, цього року увійшов до складу молодіжної збірної України 3х3. Разом з командою відпрацював збір й зіграв на турнірі. Нині Ігор на зборі з сумською командою, а через два дні знову приєднається до тренувань збірної.

Ігор Стародуб, гравець БК «СумДУ», говорить: «Тренування тривали місяць. В основному було 50% - турнір та 50% - тренування. Тренування сподобались, всі гарно відпрацювали, наполегливо. Трішки відволікся морально, змінив оточення. Пішло на користь.  Починаючи з вересня розпочнуться ігрові тренування, різні турніри. Поки ще в зал не заходили але я думаю через тиждень уже будемо заходити в зал, почнемо роботу над кидком та тактикою».

Шостий рік за «СумДУ» гратиме капітан команди – Віталій Ігнатченко. Влітку він відновлювався від травм. Нині приступив до тренувань.

Віталій Ігнатченко, капітан БК «СумДУ», розповідає: «Влітку хлопці грали 3х3, я сезон пропустив, відновлював свою гомілку. Вдалось більше потренуватись у тренажерному залі, попрацювати над кидком. У складі у нас декілька гравців, які програли 5-6 років. Я вважаю, що це добре. Ми можемо грати своїм складом й добрати тільки кращих гравців, які можуть допомогти нам більше виграти матчів.

До сумської команди приєднались молоді гравці. Всі – студенти ВИШу. Цього року тренер команди планує їх заявити на Молодіжний чемпіонат України, який влаштують вперше. Один з новачків –17-річний кролевчанин Данило Масалига. Попередній сезон гравець спостерігав за командою, як вболівальник, тепер входить до її складу.

Данило Масалига, гравець БК «СумДУ», розповів: «У моєму місті не дуже розвинутий баскетбол. Я самоучка. Сам виходжу на вулицю й кидаю, працюю над дриблінгом. Звичайно, хотілось грати у цій команді».

Ярослав Ковальов, головний тренер БК «СумДУ», говорить: «Цього року розпочали збір на Баранівці. Перша половина дня – пісок, бігові вправи, стрибки. Друга половина дня у тренажерному залі, кидки, підвищення майстерності введення м’яча та на взаємодію між гравцями. Зараз більше закладаємо фундамент, який потім буде потрібен по ходу сезону. На цьому фундаменті будемо будувати тактичні взаємодії».

До кінця тижня планують повністю укомплектувати склад команди. Сумчани розпочнуть сезон у Вищій лізі наприкінці вересня. У жовтні, гравці «СумДУ» стануть учасниками перших Всесвітніх пляжних ігор з баскетболу 3х3. На базі сумчан сформують збірну, керівником якої стане Ярослав Ковальов.