Оголосили підозру затриманому за підготовку провокацій на День Прапора на Сумщині

18:00, 20 сер. 2019
 
Оголосили підозру затриманому за підготовку провокацій на День Прапора на Сумщині

Служба безпеки України та прокуратура повідомили за затримання 19-титрічного сумчанина, який, за їхньою версією, разом зі спільниками готував провокації з використання вибухівки на День прапора в Сумській області.

"Правоохоронці вилучили за місцями проживання зловмисників гранату Ф-1, боєприпаси та вибухові речовини. Наразі слідство перевіряє версію щодо підготовки провокаційних акцій під час масових заходів, у тому числі в культових приміщеннях, а також під час урочистостей з нагоди святкування Дня Прапора України та проведення концерту «KVARTAL-FEST» 23 серпня на території Сумщини", – каже речниця управління СБУ у Сумській області Олеся Рапута.

Концерт має відбутись цієї п’ятниці у селі Підопригори Лебединського району. Сьогодні юнаку оголосили про підозру. Запобіжний захід обиратимуть йому завтра. Прокуратура просить про тримання під вартою.

"Встановлено, що цей юнак входить до складу радикально налаштованого молодіжного угруповання, крім того він проводив заняття з учасниками групи. Він вчить їх поводитися зі зброєю, зі боєприпасами й інші заняття. 19-річний юнак затриманий у порядку ст.208 КПКУ, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Якщо буде доведена його вина – йому загрожує до 7 років позбавлення волі, тобто це тяжкий злочин", – каже прес-секретар прокурора області Наталя Науменко.

Адвокатка підозрюваного Ольга Смирнова – телефоном нам сказала, що поки не може коментувати підозру, яку оголосили її підзахисному, бо, за її словами, вона ще не ознайомилася з матеріалами справи.

За інформацією прокуратури, йдеться про юнака, який також  проходить у справі про вбивство, яке сталось 10 травня 2015 року. Тоді на вулиці Петропавлівській у Сумах група молодих людей не порозумілась з двома дорослими чоловіками, у результаті чого одного з них смертельно поранили. 5 лютого 2018 року суд визнав дії юнака самообороною, прокуратура подала апеляцію, бо кваліфікувала його дії як умисне вбивство та замах на умисне вбивство. Зараз справу слухають по новому.