Голова міської партії "Укроп" Олег Шестак заявив, що справу проти нього сфальсифікували

16:38, 21 сер. 2019
 
Голова міської партії

Голова міської партії Укроп Олег Шестак на своїй прес-конференції заявив, що справу, у якій він був у статусі обвинуваченого, сфальсифікували правоохоронці. Йдеться про події  26 травня 2017. Тоді, за словами Олега Шестака  між ним та працівником СБУ Денисом Салієнком  на літньому майданчику виник  словесний конфлікт. Останній написав заяву до поліції за  насильство щодо працівника правоохоронного органу. 

"Я  з ним не сварився і він сказав, що він претензій до мене немає. Він 1 гривню поставив, по-моєму,  морального чи матеріального збитку. Він мені сказав, я до вас не маю претензій. Питання в іншому.  Хто його змусив написати на мене заяву. Він же спочатку писав, що був побитий невідомим.  І потім з`являється прізвище Шестак. Ми хотіли подивитися на лікаря з обласної лікарні  - хто йому ставив мед висновок. Ми не можемо цього зробити, матеріали зникли.  Я роблю такий висновок, що слідчий взяв і знищив всі матеріали. Стосовно таких кримінальних справ КПК чітко передбачає строк їх розслідування не більше 6 місяців. Мою справу розслідували 12. Це при тому, що через кожні 2 місяці є процедура продовження. Жодного разу мою справу не продовжували", - говорить Олег Шестак,  голова сумської міської організації партії «УКРОП». 

15 липня вироком Зарічного суду чоловіка виправдано.  Законної сили він набуває протягом 30 днів з дня його проголошення.  15 серпня прокуратура подала апеляцію.

" Усі обвинувачення на адресу прокуратури ми вважаємо безпідставними та надуманими. Якщо говорити про строки досудового розслідування, то навіть у вироку зазначено, що обвинувачений ознайомився з матеріалами кримінального провадження у листопаді, 11 і 12, а до суду направлено 15.12.  Насправді обвинувачений ознайомився з матеріалами кримінального провадження 12 грудня. І направили ми через 3 дні. Жодних строків порушено не було. Ми вирок першої  інстанції вважаємо незаконним і направили до суду апеляційну скаргу. Просимо скасувати незаконний вирок через допущені порушення.  Що стосується медичної документації – то вся вона була надана слідчим експертній установі. За опрацюванням цих медичних довідок  - було фахівцем зроблено висновок . Ніяких нормативних документів, які б передбачали доручення до матеріалів справи всієї медичної документації в нас немає", - говорить Наталя Науменко, прес-секретарка прокуратури Сумської області.  

За інформацією речниці СБУ у Сумській області Олесі Рапути там наразі утримуються від коментаря,  оскільки вирок суду не набув законної сили.