У справі по обвинуваченню заступника прокурора Сумської області слухали свідків

18:20, 2 вер. 2019
 
У справі по обвинуваченню заступника прокурора Сумської області слухали свідків

У справі заступника прокурора Сумської області Сергія Маслюка слухали свідків. За версією слідства, будучи у відпустці, посадовець оформив лікарняний, а сам у цей час відпочивав на курорті. Заяву про злочин написав начальник управління прокуратури Сумської області Олег Ткаленко

«Під час відпочинку на базі відпочинку була отримана інформація про те, що пан Маслюк, який на той час був заступником прокурора Сумської області, що він відпочивав в Закарпатті, в Грузію літав. А потім, в прокуратурі області, я дізнався, що він у цей час був на лікарняному. Тому я прийняв рішення: написав заяву про відпустку, поїхав у м. Полтава, де звернувся до прокуратури Полтавської області з заявою про вчинення злочину відносно працівників медичного закладу також співробітника правоохоронного органу». 

Обвинувачений Сергій Маслюк говорить, що звертався то обласної інфекційної лікарні, перед поїздкою на курорт і за направленням лікаря здавав аналізи: 

«І вона наполягла, щоб я б не лише здавав: 1,2,3, а щоб я і на гепатити і на флюорографію поспішав, бо там перерва, щоб я обов’язково здав на флюорографію. Саме флюорографія показала, що є якесь запалення». 

Розгляд справи про лікарняний Сергія Маслюка за серпень 2017 року триває другий рік. Спочатку суд першої інстанції виправдав посадовця у частині незаконного використання бюджетних коштів за лікарняний, але  визнав винним у використанні підробленого листка непрацездатності зобов’язавши сплатити штраф та судові витрати загальною сумою 4550 грн. У березні цього року апеляційний суд повернув справу на новий розгляд до Зарічного суду у зв’язку з істотними порушеннями Кримінального кодексу. У цьому ж суді розглядається інша справа за аналогічними обставинами. Під сумнівом слідства справжність лікарняного Сергія Маслюка за січень 2017 року. Наступне судове засідання призначили на 11 вересня, тоді планують слухати свідків сторони обвинуваченого.