Сумська школа №4 не підключилася до єдиної міської мережі відеоспостереження

19:06, 10 вер. 2019
 
Сумська школа №4 не підключилася до єдиної міської мережі відеоспостереження

Сумська школа №4 не підключилася до єдиної міської мережі відеоспостереження. Директорка школи вирішила скористатися послугами не комунального підприємства, а приватної фірми. Вартість робіт у ФОП в півтора рази менший за комунальну установу. Сьогодні  на засіданні виконавчого комітету - це стало причиною створення спеціальної комісії. «Безпечна школа» - загальноміська програма. На сьогодні відеокамери не встановлені на шести школах міста. За інформацією керівниці прес-служби Сумської міської ради Ольги Семенистої, на 26 сумських школах було встановлено 231 камера загальною сумою 2 млн 200 тис грн. Директорка Сумської школи №4 Тетяна Волкова, проаналізувавши дві цінові пропозиції, комунальної та приватної фірм, зупинилась на пропозиції останньої: 

«КП «Інфосервіс» прийшов до мене, став в одному кінці коридору, подивився в інший кінець коридору і через дві години надав мені кошторис. Сума – 92 301 грн. ФОП Карабанов прийшли, все заміряли, хоча я з тими й з тими ходила однаково, і у них вийшло 64 042 грн. І я дивлюсь, що в мене залишаються кошти. Тож я запропонувала ФОП Карабанову обстежити початкову школу – Петропавлівська, 2, на яку мені не виділили кошти на відеоспостереження». 

Зрештою, на дві школи ФОП Карабанов встановив дев’ять відеокамер в початковій школі і дев’ять відеокамер в старшій школі, на що з міського бюджету мало бути виділено 110 тисяч гривень, на сьогодні виділено 102 тисячі 900 грн. Позиція представника ФОП Карабанов Володимира Моісеєнка

«Ми приїхали на четверту школу до Волкової Т.П. вона розповіла задачі, що треба порахувати відео спостереження, в неї є інша комерційна пропозиція від КП «Інфосервіс», яка за ціною була значно вище. Коли вона показала пропозиції цієї компанії, я подивився на ті ж самі, по суті, камери, з тими ж характеристиками, вони всі вісім мегапіксилей і показують чотири «К», що і наші. Чому там така ціна і чому така ціна на роботи – я не можу сказати». 

Директорка КП «Інфосервіс» Сумської міськради Олена Дяговець телефоном сказала: 

«З приводу вартості встановлення системи відеоспостереження, тут можна довго сперечатися, тому що розрахунки можна робити різні. Навіть якщо керівник закладу визначилася з іншою організацією, яка буде робити ці роботи, вона має обов’язково врахувати технічні вимоги, які є узгоджені з Сумською міськрадою, з відділом інформаційних технологій і доєднатися до загальноміської мережі». 

Говорить секретар Сумської міськради Андрій Баранов: 

«Нажаль, керівник вирішила, що технічне рішення їй не подобається, кути огляду камер також не подобаються. Рішення, яке прийнято для всіх шкіл, в одній школі воно не дотримано і зроблено по своєму і це не припустимо. Буде створена комісія і в рамках цієї комісії одним із завданням є дослідження саме цього питання.

Кор.:  – Підключення всіх шкіл до єдиної мережі

А.Баранов:  – Так». 

За словами Андрія Баранова, до новоствореної комісії залучатимуть батьківські комітети. Закінчити ж програму «Безпечна школа» планують у наступному році.