Фестиваль «Друг з притулку» відбувся в Сумах

14:29, 16 вер. 2019
 
Фестиваль «Друг з притулку» відбувся в Сумах

Волонтери Сумського товариства захисту тварин шукали господарів своїм підопічним з центру перетримки. Основна частина фестивалю – вихід кожного дорослого собаки на ринг зі своїм супроводжуючим волонтером – хендлером. Деякі демонструють знання команд. На підопічних центру перетримки в цей час дивляться відвідувачі, щоб обрати собі домашнього улюбленця. Таких собак тут близько сорока.

Говорить Світлана Жереб, учасниця фестивалю «Друг з притулку»:

«Мою підопічну звати Емма, їй 10 місяців господарів, ми знайшли її з двома сестричками. Сиділа, мабуть, кимось залишена. Ми намагаємось таких цуценят забирати, стерилізувати та знаходити їм господарів».

Бубєнчик у центрі перетримки живе близько півтора року. Волонтери забрали його з вулиці обстріляним і закривавленим і почали рятувати. Говорить Наталія Рудакова, учасниця фестивалю «Друг з притулку»:

«У нього в оці і в тілі залишилося багато дробу, ми його забрали в клініку, виявилося, що оперувати не можна,бо його всього треба було розрізати. Він пройшов терапію, зараз живе в притулку, активний і здоровий».

Волонтери разом із собаки виходять на ринг тричі. У перервах між знайомством зі своїми потенційними домашніми улюбленцями відвідувачі фестивалю мають змогу скористатися послугами  ветеринара, взяти участь у благодійному ярмарку чи потанцювати зумбу.

Говорить Аліна Остапенко, організаторка фестивалю «Друг з притулку»:

«Ми доповнили концертну програму новими виступами, волонтери запалюють сцену, доповнились  у нас тварини, між фестивалями ми багато тварин прилаштували, сьогодні нових привели. Ми вирішили, що пожертва має приносити щось приємне людині, наші волонтери, хто робить макіяжі, манікюр – надали нам сертифікати для розіграшу».

Фестиваль «Друг із притулку» тривав впродовж кількох годин. За цей час волонтери знайшли дім для 13-ти тварин.