Призначили нового керівника поліції Сумської області – Руслана Пинягу

18:26, 17 вер. 2019
 
Призначили нового керівника поліції Сумської області – Руслана Пинягу

Руслан Пиняга – новий начальник сумських поліцейських. Його представлення відбулося у актовій залі обласного управління. Голова Національної поліції України Сергій Князєв надав слово колишньому керівнику поліцейського управління Миколі Лушпієнку, присутнім чиновникам обласного рівня, окрім самого новопризначеного. На брифінгу в коридорі голова Нацполіції України Сергій Князєв так пояснив за які успіхи призначили Руслана Пинягу: 

«Він зарекомендував себе з позитивного боку. Саме в короткому періоді керівника кримінальної поліції Сумщини, це був такий учбовий проект, ми його направили сюди і коли він досяг того, що нам задовольнило в роботі кримінальної поліції, ми даємо йому змогу стати керівником першої ланки».

 Про прес-конференцію нового начальника речниця нацполіції області Ельвіра Біганова обіцяла анонсувати найближчим часом. За інформацією з декларації Руслана Пиняги, у 2018 році він виконував обов’язки заступника начальника обласного управління Нацполіції Сумщини – начальника кримінальної поліції. Потім був переведений до Києва засутпником департамента стратегічних розслідувань Нацполіції. Одночасно викладав у Національній академії внутрішніх справ, де також працює його син. Дружина Руслана Пиняги працює у Комунальному підприємстві Солом’янського району столиці. За минулий рік, зарплата Руслана Пиняги, плюс допомога як учаснику бойових дій склала 426 тисяч гривень; зарплата дружини – майже 83 тисячі гривень, зарплата сина – 55 тисяч гривень. Чиновник має квартиру у Києві площею 66 квадратних метрів, земельну ділянку з половину футбольного поля у полтавській області, іще одну земельну ділянку площею 1200 квадратів має дружина. Дружина також володіє авто «Ауді А6», а Руслан Пиняга – ВАЗ «дев’ятку».

Куди переведуть попереднього очільника поліції області  Миколу Лушпієнка Сергій Князєв сказати відмовився. За його словами, через те, що іще не сказав це йому самому.