Судове засідання щодо перереєстрації училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського відклали

13:14, 19 вер. 2019
 
Судове засідання щодо перереєстрації училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського відклали

У Сумському окружному адміністративному суді розглядали позов Сумської міської ради до управління майном обласної ради. Позивач вимагав скасувати наказ про зміну у статуті училища реєстрації з міста Суми до села Шкуратівка Білопільського району.

Сторона позивача винесла клопотання про витребування доказів.

«Чомусь надали титульні аркуші статутів. Чому не було надано статути, які діяли до моменту проведення реєстрації 26 грудня минулого року. Статут роз’яснить нам, яким чином повинно бути затверджено статут закладу», – говорить начальник правового управління Сумської міської ради Олег Чайченко.

«Стояло питання, чому не зазначена дата про затвердження статуту саме управлінням майном. Відносно цього було надано пояснення, що є наказ управління майна про затвердження статуту. Він є від певної дати: 20.12.2018 і саме з огляду на це, мною були надані саме титульні аркуші», - говорить юрисконсульт Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського Вікторія Волохова.

«Позивач, вважаю, повинен був самостійно звернутися до третьої особи з листом про надання копії вказаного статуту, яке б свідчило про наміри отримання вказаний статут, як доказ. У цьому випадку позивачем не надано жодних доказів про можливість самостійно отримати вказаний документ. Таким чином порушена процедура витребування доказів та також надання їх до суду», – розповідає начальник юридичного відділу Управління майном Сумської обласної ради Наталія Дьяченко.

Через клопотання обох сторін судове засідання відклали до 26 вересня. За словами начальника правового управління Сумської міськради Олега Чайченка, через перереєстрацію 32 підприємств у райони у минулому році, у цьому – міський бюджет недоотримав близько 104 мільйонів гривень.