Спортивні змагання літніх людей влаштували у Сумах

15:55, 30 вер. 2019
 
Спортивні змагання літніх людей влаштували у Сумах

Міські спортивні змагання літніх людей влаштували в Сумах. Вони приурочені до Міжнародного дня людей похилого віку, який відзначають 1 жовтня.

Настільний теніс, м’ячбол, шашки, біг на швидкість, дартс та «Універсальний спортсмен» - у таких змаганнях брали участь люди віком від п’ятдесяти років.     

«Я буду кидати м’ячик. У минулому році виборола перше місце. Кинула майже 6 метрів. Остання кидала. І якось так вийшло. Не готувалася. Я – спортивна людина. Усе життя займалася легкою атлетикою, волейболом, баскетболом, в циркову студію ходила», – говорить учасниця змагань Олена Губарь.

«Я не вперше вже беру участь у фестивалі. І в тому році ми були з братом. Сьогодні прийшов я з колегою. Я персонально буду брати участь у змаганнях з настільного тенісу», – каже учасник змагань Микола Мелешко. 

 Переможців визначали у чотирьох вікових категоріях та у категоріях: чоловіки-жінки, говорить  директорка  Сумського міського територіального центру «Берегиня» та організаторка заходу Інна Галіченко.

«Переможці отримають золоті медалі за перші місця, срібні – за другі, бронзу, грамоти: підтвердження цих місць. Ми плануємо їхати на всеукраїнські змагання до Луцька і все-таки, можливо, ми візьмемо участь в Польщі в змаганнях»,  – розповідає вона.

Загалом у змаганнях взяли участь близько 150 учасників.

Захід влаштовують в Сумах вдруге. Він, як і минулого року, відбувається під час п’ятиденного фестивалю під назвою «Золотий вік – вік активного довголіття». За цей час учасники візьмуть участь у тренінгах, майстер-класах,  літературному та танцювальному вечорах, показах мод, арт-фестивалі.