На 55-й День народження в’язня Кремля Володимира Дудки в Києві влаштували акцію

21:56, 30 вер. 2019
 
На 55-й День народження в’язня Кремля Володимира Дудки в Києві влаштували акцію

Із повітряними кульками і плакатами на майдан Незалежності в Києві прийшли ті, хто знає і підтримує Володимира Дудку. Так люди хотіли підтримати в’язня Кремля в його День народження - 30 вересня чоловікові 55 років.

Російська журналістка Вікторія Івлєва бере участь в акції. Свій виступ починає з вибачення.

"Вибачте мені - це і моя провина. Це провина всіх нас, що ми вибудували таку систему - громадяни своєї країни", - говорить Вікторія Івлєва.

Валентина, сестра Володимира Дудки, також серед присутніх: "Не так би хотілося поздоровити його з таким ювілеєм. Прийшлося приїхати сюди. Поздоровляєм його з Днем народження, хотілося б швидшого повернення його додому, щоб він швидше обняв свою онуку, обняв свого сина, щоб приєднався до нас - всієї сім’ї".

Підтримати Володимира Дудку прийшов Євген Панов. Він колишній політв’язень, звільнили його 7 вересня цього року. Розказує: Володимира Дудку і затриманого разом із ним Олексія Бесарабова знає особисто.

Євген Панов, зільнений політв’язень: "Я з ними був поруч. Розмовляли через двері - я йому читав нову газету. Я за них дуже хвилююсь, готовий на все, аби їх звільнили".

 

Олександра Матвійчук, співорганізаторка акції, правозахисниця: "7 вересня Путін віддав всіх медійних політичних в’язнів, імена яких звучали на публічних демонстраціях, у флешмобах, у резолюціях міжнародних організацій, в перемовинах. Це ще раз показує, що якщо ми хочемо звільнити українських політичних в’язнів, ми маємо зробити так, щоб їхні імена звучали".

Володимир Дудка народився в 1964 році. Закінчив сумську школу №8. Востаннє її відвідав у 2012-му. Заарештували чоловіка у Криму восени 2016 року. Звинуватили у диверсійній діяльності. У квітні 2019 року російським судом його засудили до 14 років за гратами. Адвокат чоловіка Сергій Легостов подав апеляцію на це рішення.