Свідки розповіли про обставини побиття сумського журналіста

14:29, 8 жов. 2019
 
Свідки розповіли про обставини побиття сумського журналіста

Чотирьох свідків у справі побиття журналіста Євгена Положія слухали сьогодні у Ковпаківському суді Сум. Це дружина та сусіди потерпілого. На засідання прийшли обвинувачуваний у цій справі Юрій Мельник з адвокатом та потерпілий Євген Положій. Його захисника на слуханні не було. 

Анна Положій, дружина потерпілого: 
"Я почула неприродній звук для нашого будинка, для нашої місцевості. Я не одразу зрозуміла його природу. Я вийшла на балкон, щоб більш чітко зрозуміти. В якийсь момент я збагнула, що це кричить мій чоловік і щось відбувається. І почала його кликати, кричати, здіймати шум, в мене в руці був телефон, я почала дзвонити сусідці, бо вони могли з чоловіком також вийти."

Надія Парамєй, сусідка потерпілого: 
"Мені після дев’ятої вечора телефонує Аня і говорить: «Надя,  швидко до мене, я чула якийсь крик у дворі і тупіт на сходах, будь-ласка, прийдіть до мене». Я побігла, на вулиці нікого не було, а біля квартири Положія сидів Євген Вікторович. В нього було розбите обличчя і зламана рука."

Ольга Залога, сусідка потерпілого: 
"За кілька днів до того я бачила одну дівчину, здається, вони з хлопчем стояли і постійно дивилися на наше подвір’я, стояли біля входу. За вами знаходиться Мельник. Часом, не він там стояв? – Думаю, що ні. – Чому ви так думаєте. – Нижче, мені здається, що не такої статури."

Микола Баня, сусід потерпілого: 
"Я бачив, дівчина стояла. І вона довго стояла і все время дивилася до нас у двір. Я взяв мусорне відро, думаю, мимо неї пройду, чуть став наближатися до неї, а вона повернулася – там прохід у нас до остановки – повернулась і пішла."

На наступному засіданні, яке відбудеться 14 листопада, слухатимуть інших свідків. Нагадаю, прокуратура обвинувачує Юрія Мельника в умисному побитті сумського журналіста та хуліганстві, вчиненому групою осіб. За свідченнями Євгена Положія, людей було двоє. Напад на себе журналіст пов’язує з професійною діяльністю.