Дев’ять обшуків провели у справі про будівництво 13 амбулаторій

17:54, 10 жов. 2019
 
Дев’ять обшуків провели у справі про будівництво 13 амбулаторій

Дев’ять обшуків у чотирьох містах України провели правоохоронці вчора щодо факту привласнення бюджетних коштів, призначених на будівництво 13-ти амбулаторій на Сумщині.

Про це повідомив начальник відділу прокуратури Сумської області Володимир Кригін.

За його словами, службові особи – розпорядники бюджетних коштів – із підприємцями узгодили та скоординували свої дії щодо розкрадання бюджетних коштів на етапі тендеру. В окремих випадках будівництво вели без необхідної документації. Також встановлені факти завищення вартості робіт.

«Проведено 9 обшуків: в Одесі, Полтаві, в Києві і, безпосередньо,в місті Суми. Вилучено проектно-кошторисну документацію, договори. Загалом вся документація будівництва. Наразі розпочинається етап розслідування, де ключовою особою є експертні установи. Будуть призначені експертизи судові, будівельні, інженерні, економічні. І за наслідками їх проведення вже будуть вирішуватися питання про притягнення до кримінальної відповідальності. КОР.: - А чому така географія? Це так пов’язані ці підприємства? - Нам теж дуже цікаво, чому робота на території Сумської області виконували суб’єкти господарювання різних регіонів України», - говорить він.

Обшуки провели в управлінні капітального будівництва Сумської обласної держадміністрації, яке виступає замовником будівництва 13-ти амбулаторій. Прізвища ж посадових осіб та назви підприємств, де проводили обшуки Володимир Кригін не назвав. За інформацією ж,  вказаною у системі «ProZorro» дві амбулаторії, які були відкриті 7 серпня цього року, у селах Бездрик та Степанівка Сумського району, будувало приватне підприємство «Суми –Южана». Ми зателефонували за номерами вказаними на сайті – з нами відмовилися розмовляти і кинули слухавку. Начальник управління капітального будівництва, Анатолій Ворожко від коментарів сьогодні також відмовився. Додам, загалом на будівництво амбулаторій передбачили витратити з державного та місцевих бюджетів близько 145 мільйонів гривень. На сьогодні профінансовано понад 31 мільйон.