Віряни Спасо-Преображенського собору влаштували ходу через невдоволення акцією «Правого сектору»

15:57, 14 жов. 2019
 
Віряни Спасо-Преображенського собору влаштували ходу через невдоволення акцією «Правого сектору»

Ходу до міської ради організували сьогодні близько 10-ї години прихожани сумського Спасо-Преображенського собору. Таким чином хотіли висловити невдоволення діями представників організації «Правий сектор», що організували акцію в середмісті Сум поруч з їх вранішньою ходою з нагоди свята Покрови. Про події сьогоднішнього ранку, що спровокували ходу, розповів охоронець Спасо-Преображенського собору Олег Ляшко: 

"Сьогодні була хресна хода до місця, де була знищена Покровська церква, там проводилась літургія. Коли правили службу. Вже третій рік так трапляється, люди в польовій формі ввімкнули динаміки, так важко стримувати себе через те, що вони  таке робили під час літургії , такі погані справи". 

"Сьогодні таке свято, ми повинні жити в мирі, в добрі, не треба було влаштовувати таке шоу.Люди прийшли помилитися за мир і благополуччя. Навіщо їх було пускати? Хто дозволив усе це?", - говорить Любов Петренко, учасниця ходи. 

"Вранці відбувалося те,що відбувається третій рік поспіль. О 8:00 ми зібрались біля пам’ятника Хаитоненку. На інший бік підійшли представники московської церкви. Третій рік поспіль ми там збираємося, слухаємо українську музику, п’ємо каву, спілкуємося з побратимами. – Могла ваша музика заважати, як на те нарікають?  -Тілюди, що там були, дотичні до російсько-української війни. Ми на українській землі. Кому ми можемо заважати?", - говорить Сергій Супрун, керівник Сумського осередку "Правого сектору". 

 За словами охоронця собору Олега Ляшка, участь у ході до міської ради взяли близько пятиста людей.

 

"Після молебну сумчани рушили до міськради, там висловили побажання аби  ніхто не заважав їх релігійним обрядам. Після цього вірячи вирушили до собору. Під цих заходів порушень не зафіксовано", - говорить Володимир Крупецьких, старший інспектор відділу комунікацій Нацполіції Сумщини.