У Глухові багатодітні мами мітингували через невиплату грошей

17:34, 23 жов. 2019
 
У Глухові багатодітні мами мітингували через невиплату грошей

Сьогодні зранку у Глухові під міською радою зібралися багатодітні мами з дітьми через невиплату їм цільової допомоги. Гроші міська рада заборгувала з квітня. Мирну акцію жінки провели перед початком сесії глухівської міськради, де депутати мали перерозподіляти гроші державної субвенції.

"Це не в когось з карману я беру, я платник податків, чоловік платник податків. Якщо є законне моє право, я хочу ним скористатися. Це соціальна держава, інтереси людей на першому місці", - говорить організаторка акції Аліса Ковальова. 

До кінця року багатодітним сім’я мають виплатити понад один мільйон 300 тисяч гривень – говорить начальник управління соцзахисту населення Глухівської міської ради Руслан Павленко. За це рішення сьогодні на сесії глухівської міськради проголосували усі депутати. До цього гроші люди не отримували, бо міський бюджет на 2019 рік прийняли 27 вересня.

"Сьогодні вони це прийняли, були буремні обговорення, але прийняли. Відповідно, я отримаю документи на управління, проводиться відповідне адміністрування з цього питання, опрацьовується документ. І ми в перших числах листопада починаємо здійснювати фактичні виплати людям на їх карткові рахунки. Чому в листопаді, поясню, тому щоб ми мали змогу виплатити також і за листопад", - каже начальник управління соцзахисту населення Глухівської міської ради Руслан Павленко.