День без соломинки влаштували сьогодні у Сумах

18:31, 24 жов. 2019
 
День без соломинки влаштували сьогодні у Сумах

День без соломинки влаштували сьогодні у Сумах. Кав`ярні та ресторани міста на день відмовилися використовувати соломинку.

«Я не користуюся соломинками під час вживання кави, але коли п`ю коктейлі влітку це необхідно, проте я вважаю, що зараз можна робити соломинки з бамбуку чи паперу, щоб менше шкодити екології», - каже Анна Іванова - відвідувачка кав`ярні.

У місті тринадцять кав`ярень та ресторанів відмовились від використання пластикових соломинок і подають напої без них.

«Все добре, люди нормально реагували, один чи двоє гостей запитали про соломинку, а деякі й не запитували, бо багато хто ними не користується. Я думаю, що у майбутньому ми станемо свідомішими та будемо використовувати менше пластику», - говорить офіціантка Марія Рудницька.

Сумчанка Інна Дмитренко зареєструвала петицію, аби місцева влада заборонила використання соломинок. Наразі вона набрала 197 із 250-ти необхідних голосів.

«Суть петиції у тому, щоб увести заборону на використання пластикових соломинок у закладах громадського харчування: ресторани, кав`ярні», - каже співавторка петиції Інна Дмитренко.

«Ця ініціатива призвана звернути увагу споживачів нашого населення на проблему пластику взагалі і на проблему таких пластикових відходів як соломинки, оскільки соломинки - це не тільки кава, це різні коктейлі і всі ці відходи якщо не потрапляють у переробку, то потрапляють у океан або залишаються на смітниках», - говорить екологиня Ірина Васькіна.

Ініціатива «Без соломинки, будь ласка» є частиною проєкту «YouthActivation». Також у рамках проєкту триває флешмоб «Тиждень без соломинок» у соцмережах, де  протягом семи днів усі охочі публікують фотографії, як вони відвідують заклади громадського харчування та замовляють напій без соломинки. До знімків додають хештеги: #безсоломинки чи #безсоломинкибудьласка .