У Сумах влаштували акцію "Ні капітуляції. Час діяти!"

13:28, 25 жов. 2019
 
У Сумах влаштували акцію

Сьогодні біля будівлі Сумської облдержадміністрації влаштували акцію «Ні капітуляції. Час діяти!». Пікет організував сумський «Штаб спротиву капітуляції». 

На акцію проти "формули Штайнмаєра" зібралися люди на площі Незалежності об 11 годині. Це представники громадських організацій та учасники бойових дій на сході України.

"Для того, щоб урегулювати конфлікти не обов’язково відходити військам. Вони можуть брати участь у цих процесах  контролю агресії військ хоч з їхньої сторони, хоч з нашої сторони при їхній агресії. Для цього не потрібно відходити. Ми нічого не програємо, ми на своїй землі, ми впевнені в собі, і ми за здорову сильну і багату Україну",- говорить учасник бойових дій Микола Бордюгов. 

"Ми висловлюємо свою позицію. Як потім дивитись в очі рідним тих загиблих, і тим хто там отримав поранення, якщо ми зараз погодимося на ці питання", - каже учасник бойових дій Володимир Ворожбян.

За 5 хвилин до мітингуючих вийшов заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош. Йому передали лист-звернення з вимогами до президента України.

"Проходив марш у Києві, ми дали 10 днів президенту висловити своє ставлення і відреагувати на наші вимоги. 10 дній пройшли, ніяких публічних звернень від президента і від Офісу президента не було. Тому сьогодні по всій Україні штаби «Ні капітуляції» вийшли під ОДА з листами, щоб передали президенту представники ОДА", - розповів голова «Штабу спротиву капітуляції» у Сумській області Денис Сокур. 

"Відповідно до Закону "Про звернення громадян" у зв’язку з тим, що направлено президенту України, ми здійснимо переадресацію зазначеного листа з підписами. Я думаю, що у вівторок, крайній термін у середу він буде в Офісі президента. Це вимоги Закону України, вони будуть виконані невідкладно протягом півгодини, лист буде зареєстрований, і сьогодні ж відправлений", - каже заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош. 

Акція тривала п’ятнадцять хвилин. За підрахунками поліції у ній взяли участь близько 100 людей.