Суд виправдав директора благодійного фонду "Соцінвест" Володимира Лазарєва

11:15, 28 жов. 2019
 
Суд виправдав директора благодійного фонду

 

Суд виправдав директора благодійного фонду «Соцінвест» Володимира Лазарєва. Оголошення вироку відбулось у Зарічному районному суді м. Суми і. Справу там слухали з лютого 2018-го.Сьогодні суд оголосив: слідство не довело вчинення Володимиром Лазарєвим злочину. 

"На переконання суду, наведені докази в повній їх сукупності не доводять в достатній мірі та беззаперечно вчинення Лазарєвим саме інкримінованого правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364  ККУ, оскільки не наведено належними доказами  самого факту відчуження транспортних засобів, часу вчинення, учасників цих подій, а також вартості та стану автомобілів та суми завданих збитків. Неможливо зробити висновок про винуватість особи, про вчинення злочину", - сказав Олексій Сибільов,суддя Зарічного районного суду м. Суми

Чи оскаржуватиме прокуратура рішення суду – речниця прокурора області Наталя Науменко обіцяла прокоментувати пізніше.Сам Володимир Лазарєв від коментарів відмовився. 

Нагадаємо, прокуратура обвинувачувала керівника фонду «Соцінвест» у зловживанні службовим становищем, а саме: продажу автівок, які фонд отримував безкоштовно. Йшлося про близько сотню машин, які, за версією слідства, Володимир Лазарєв не реєстрував в центрі МВС. Слідство також зазначало, що збитки, завдані діями керівника фонду за несплату мита – понад 1 млн.грн.