Прокуратура оскаржуватиме виправдання директора сумського благодійного фонду

15:31, 28 жов. 2019
 
Прокуратура оскаржуватиме виправдання директора сумського благодійного фонду

Прокуратура не погоджується з рішенням суду, який сьогодні виправдав директора благодійного фонду «Соцінвест» Володимира Лазарєва. Так сказала нам речниця прокуратури області Наталя Науменко.

Наталя Науменко, речниця прокурора Сумської області:
"У суді керівник благодійного фонду свою провину не визнав, він зазначив, що він не винуватий, однак також чітко пояснити і вказати місцезнаходження цих автівок, а також вказати на осіб, яким він їх передав, він також не зміг. Прокуратура наполягала на трьох роках позбавлення волі для особи, однак суд його виправдав. Ми категорично не погоджуємося з цим рішенням і вже готуємо апеляційну скаргу."

Справу Володимира Лазарєва слухали у Зарічному райсуді з лютого 2018-го. Прокуратура обвинувачувала керівника фонду «Соцінвест» у зловживанні службовим становищем, а саме: продажу автівок, які фонд отримував безкоштовно. Йдеться про близько сотню машин, які, за версією слідства, Володимир Лазарєв не реєстрував в центрі МВС. Слідство також вважає, що збиток, завданий діями керівника фонду за несплату мита, – понад 1 млн. грн.