У Сумах відкрилась виставка світлин про бої за Іловайськ

16:36, 1 лис. 2019
 
 У Сумах відкрилась виставка світлин про бої за Іловайськ

На фото, розміщених просто неба, - моменти, зафіксовані під час боїв за Іловайськ у 2014-му році. Вернісаж працює у сквері ім. Тараса Шевченка.

Говорить Анатолій Пузина, відвідувач виставки:

«Я військова людина, для мене це  болить трішки в душі. Зрозуміло, що війна - це дуже важке діло, дуже небезпечне, де люди гинуть, калічаться. я колись служив в  тій країні, а зараз у мене недобре ставлення не тільки до її керівництва, а й до простих людей».

На виставці - роботи чотирьох авторів: Олександра Глядєлова, Максима Дондюка, Макса Левіна та Маркіяна Лисейко, які були в Іловайську  в серпні 2014-го: під час штурму та оточення.

Говорить Володимир Куліш, відвідувач виставки:

«Мені подобається таке, звичайно, страшно буває за наших воїнів, але треба, хто ж захистить? Я б і сам пішов, але вже вік не той».

Організатори документальної експозиціїоб’єднання добровольців різних міст України. Виставку готували у Львові, там її вперше експонували.

Говорить Олександр Кечеджі, співорганізатор фотовиставки:

«Автори цих робіт – це різні люди: добровольці, журналісти, військовослужбовці. Це люди, які спасалися у так званому «зеленому коридорі» , виходячи з Іловайська , робили такі картини. У кого камера була, у когось телефон».

Переглянути цю виставку у сквері Тараса Шевченка сумчани зможуть впродовж  трьох днів. Після цього світлини повезуть  іншими містами України.