Уточнення інформації з приводу виправдання директора благодійного фонду «Соцінвест»

13:19, 5 лис. 2019
 
Уточнення інформації з приводу виправдання директора благодійного фонду «Соцінвест»

Маємо уточнену інформацію з приводу сюжету, який вийшов на нашому телеканалі 28 жовтня цього року. У двох матеріалах ми повідомляли, що суддя Зарічного районного суду м. Суми виправдав директора благодійного фонду «Соцінвест» Володимира Лазарєва. Прокуратура обвинувачувала чоловіка у зловживанні службовим становищем, а саме продажу автівок, які фонд отримував безкоштовно. У матеріалі вказано «йшлося про близько сотню машин, які за версією слідства, Володимир Лазарєв не зареєстрував у центрі МВС….».

Зарічний районний суд м. Суми уточнив інформацію, де повідомив, що суддя приймав рішення враховуючи обвинувальний акт зі зміненим обвинуваченням від 17 квітня 2019 року, у якому Володимиру Лазарєву інкриміновано в провину вчинення неправомірних дій, щодо відчуження 13 автомобілів та одного мотоцикла, що мало наслідком завдання збитків.

Як уточнила прес-секретарка прокуратура Наталя Науменко, загалом з 2012 року по 2015 роки, фонд отримав у розпорядження 123 транспортних засоби. До суду обвинувальний акт прокуратура подавала 12 лютого 2018 року за несплату митних платежів за 20 автівок. У ході судового розгляду стосовно шести автівок встановлений факт сплати митних платежів. Тому і був змінений обвинувальний акт, де мова йшла про несплату мита за 13 авто та одного мотоцикла. На думку прокуратури, суми завданих збитків 1 млн 335 тис 82 грн.