«Ярмарок професій» у Сумах відвідали близько 300 школярів

9:25, 15 лис. 2019
 
«Ярмарок професій» у Сумах відвідали  близько 300 школярів

Близько трьохсот страшокласників із Сум та району відвідали «Ярмарок професій». Майстер-класи з перукарського мистецтва, кулінарії, оформлення дизайну для них презентували студенти професійно-технічних навчальних закладів міста.

Данило Шерстюк вчиться на кухаря-кондитера. Презентує карвінг.

«Ми вирізаємо з овочів: з моркви, огірків,  з редьки, буряка, яблука. Ми робили фенікса, презентація  –  букет, але по-іншому оформлений», - каже він.

Аліна Агікал освоює професію манікюрниці. Розповідає, що робить на заході.

«Я тут – в якості моделі. До мене підходять, фотографуються, ставлять запитання цікаві», - розповідає вона.

На ярмарку присутні учні випускних класів.

«Особливо мені сподобався виступ бармена. Було чудово, феєрично. Я такого ніколи в житті ще не бачила. Можливо, навіть я пов’яжу з цим своє майбутнє», - говорить Анна Голопьорова.

Організатор заходу - директор Сумського міського центру зайнятості Микола Кухтик - розповідає,  з якою метою проводять ярмарок.

 «Мета цього заходу – це популяризація робітничих професій. Ринок праці потребує більше робітничих професій, і сьогодні роботодавці відчувають нестачу робочої сил и», - говорить він.

Цьогоріч «Ярмарок професій» провели вдруге. У ньому взяли участь шість професійно-технічних навчальних закладів міста та близько трьохсот школярів.