Оператор, що вивозить сміття у Сумах, завищив свої тарифи, вважають у Держпродспоживслужбі

18:40, 14 лис. 2019
 
Оператор, що вивозить сміття у Сумах, завищив свої тарифи, вважають у Держпродспоживслужбі

ТОВ «А-Муссон» завищив свої тарифи на вивезення сміття. Такі висновки зробили у Держпродспоживслужбі Сумщини після перевірки. Загалом, кажуть, надавач послуги міг узяти зайвого зі своїх споживачів більш як на 8 млн грн. – якби такий тариф діяв рік. Не передбачений законом прибуток на три млн 67 тис грн та високу зарплату працівників, якої не було - це складові, через які споживачам виписували платіжки більші, ніж мало бути, говорить Галина Черняк, завідувачка сектора контролю за регулюванням цінами Держпродспоживслужби Сумщини

«В ході перевірки було встановлено, що товариство подало до виконавчого комітету розрахунки, в яких зазначило, що в них з першого липня діє новий штатний розпис, в якому зазначені оклади як водіїв і трактористів 10-10,5 тис грн. В ході перевірки було встановлено, що цей штатний розпис в дію не був введений і на момент перевірки, і на момент формування тарифу на підприємстві діяли оклади для основних працівників значно нижчі, майже в два рази». 

Затвердили такий тариф рішенням виконкому у липні цього року. За словами заступника мера з комунальних питань Олександра Журби, до того розрахунки перевіряли. Зараз документи надавача послуги перевірять ще, бо отримали припис: 

«Прийшов лист, він тільки сьогодні потрапив до департаменту Інфраструктури, він на розгляді, його перевіряють і буде надана вся інформація і зауваження до цього листа. Іще мені відомо, що підприємство звернулося до суду і оскаржують даний акт перевірки». 

На підприємстві нам сьогодні обіцяли дати коментар, а потім сказали – приходьте завтра. Окрім «А-Муссону» збирає і вивозить побутове сміття також у Сумах «Сервісресурс». Останньому тариф теж підвищили в липні. За нашими підрахунками, середній розмір тарифу для мешканців багатоквартирних будинків і приватного сектору у них різниться на 2,5 грн у розрахунку з людини на місяць.