У Сумах вдруге випала жінка з маршрутки

18:19, 26 лис. 2019
 
У Сумах вдруге випала жінка з маршрутки

Друге падіння, пов’язане з громадським транспортом. Учора у Сумах на вулиці Боровій травмувалась жінка. Її сьогодні готували до операції. Як саме це трапилось, з’ясовує поліція.

Аварія сталася вдень на зупинці «вулиця Борова». Жінка випала з 61 маршрутки. На швидкій її відвезли до ортопедичного відділення першої міської лікарні.

"25 листопада поступила до нас хвора з переломом шийки стегнової кістки і на даному етапі вона готується до оперативного лікування. Така тактика при такому переломі – це стандарт. Загальний стан задовільний, готуємо", - розповів завідувач ортопедо-травматологічним відділенням №1 міської лікарні №1 Олег Ткаченко. 

Розповісти, як усе трапилося, пенсіонерка відмовилась, у поліції кажуть – вона випала з салону автобусу, коли виходила з нього. 

"Попередньо встановлено, що водій був тверезий. Наразі транспортний засіб вилучений і поміщений на спецмайданчик. У поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 – порушення правил безпеки дорожнього руху. Санкція передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, арешту чи навіть обмеженням волі. Наразі встановлюються причини та обставини події", - каже інспектор відділу комунікації Нацполіції Сумщини Ірина Каріх. 

Обидва перевізники, у чиїх маршрутках травмувалися жінки, надіслали листи з поясненнями до відділу транспорту Сумської міськради.

"Ми спілкувалися з перевізниками, отримали від них офіційні листи, в яких вони говорять про те, що вини водіїв якоби немає. Ну але це буде з’ясовувати управління поліції все-таки. Проводяться в ранній час перевірки всіх приватних транспортних засобів маршрутних, які виїжджають на маршрути нашого міста. Перевіряється в основному санітарно-технічний стан, комплектації всіх автобусів, які виїжджають, також проходження водіями медичного огляду та технічного огляду механіками транспортних підприємств", - говорить начальник відділу транспорту  та зв’язку Сумської міськради Сергій Яковенко. 

22 листопада на вул. Харківській з маршрутки № 4 випала жінка. Від отриманих травм вона померла у лікарні.

Маршрут №61 належить товариству «Сумипастранс», яке обслуговує в Сумах 9 маршрутів. Їх підприємство виграло на конкурсі у лютому 2017 року. Це найбільша кількість маршрутів, який здобув один перевізник. Нам не вдалось зв’язатись із керівником підприємства – за вказаними номерами або нема гудків, або телефон вимкнений. Керівник підприємства «Согор» Євгеній Нонко, з маршрутки якого випала і пізніше померла жінка, відмовився з нами розмовляти, допоки йде слідство. 

.