До Харкова транспортують двох травмованих під час вибуху на підприємстві у Сумах

15:49, 30 вер. 2019
 
До Харкова транспортують двох травмованих під час вибуху на підприємстві у Сумах

Двох людей із трьох, які потрапили до реанімації після вибуху на «Гуала Кложерс» у Сумах, транспортують до Харківського опікового центру. У Сумській обласній лікарні в реанімації залишається одна людина, ще троє продовжують лікування в опіковому відділенні. 

"Один хворий має 70% опіків шкіри, друга хвора – жінка, має 40%. Мають опіковий тяжкий шок. Але ми їх виводимо з цього стану. І будуть вони транспортовані до Харківського опікового центру по наполяганню родичів", – розповів завідувач реанімаційного відділення Сумської обласної лікарні Сергій Бережний.

Близькі з журналістами спілкуватись на камеру відмовились. Поза нею, мати 31-річного чоловіка розповіла: її син був найближче до місця вибуху, мав провести дослідження.

Далі після лікарні його має забрати літак. Також сьогодні до Харкова мають відправити працівницю заводу. Як саме – авіацією чи автотранспорт – іще вирішують… Усього 28 вересня після вибуху до цієї лікарні привезли вісьмох людей, двох після обстеження відпустили додому.

Вибух на пробковому заводі «Гуала Кложерс» стався у суботу близько 11-ї дня. Трапилося це в цеху металізації. Тоді там було 19 людей. У поліції за фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за статтею «Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки». В управлінні Держпраці, розповіла речниця управління Вікторія Жаловага, створили комісію, яка розслідуватиме цю подію.

Вчора директор Благодійного Фонду «Технологія» Григорій Петренко (дана організація що входить до структури «Гуала Кложерс»), надіслав нам листа. За версією адміністрації «Гуала Кложерс Україна», вибух стався під час лабораторно-інструментальних вимірювань, які поводив працівник сторонньої організації.

Ми намагались дізнатись, які роботи проводились і хто їх робив у генерального директора «Гуала Кложерс Україна» Володимира Зайця. Чоловік сказав, що більше, ніж у прес-релізі, йому додати нічого.