Депутати Сумської міськади проголосували за звернення до Володимира Зеленського

11:30, 4 жов. 2019
 
Депутати Сумської міськади проголосували за звернення до Володимира Зеленського

У Сумах на позачерговій сесії Сумської міськради, депутати проголосували за звернення до Володимира Зеленського щодо "недопущення капітуляції"  в імплементації «формули Штайнмаєра». "За" проголосували всі присутні депутати, їх на сесії було зареєстровано 23. 

За основу узяли проєкт рішення Юлії Левченко "Про звернення до президента та Верховної Ради України". 

Перед початком сесії їх було два. Перший підготували депутати двох фракцій "Солідарність" та "За Україну!". Під ним підписались 15 їхніх колег. Також схожий проєкт подала голова фракції ВО "Свобода" Юлія Левченко. Через це, за ініціативою голови фракції "За Україну!" Володимира Чепіка, міський голова зібрав голів фракцій для напрацювання єдиного проєкту рішення, поки депутати збирались на сесію.

Про свою відсутність на сесії подали заяви Світлана Липова («ВО «Батьківщина»), Анатолій Сагач («ВО «Батьківщина), Ірина Рибальченко («Об’єднання самопоміч»). Віталій Шилов знаходиться на лікарняному, бо пошкодив ногу.

Суспільне намагається взяти коментарі у депутатів міськради, які були відсутні на сесії, але не подали заяви. 

Нагадаємо, розрядження про скликання позачергової сесії підписав міський голова вдень 3 жовтня, через звернення від двох голів депутатських фракції. 2-го жовтня у Сумах відбулися дві акції, учасники яких засуджували узгодження Україною тексту "формули Штайнмаєра": одиночний пікет та акція "Ні капітуляції".